zondag 23 september 2007

zaterdag 22 september

Les contemporaines du groupe GM: Guillaume, Hughes, Pieter, Tim, Manor en Gregory lui-même. Enkele groepsleden gaven forfait voor het rendez-vous op zaterdag. Andere bezoekers komen meer specifiek voor het werk van Stijn Van Dorpe. Er zijn nog bezoekers, gedurende enige tijd is er een vrolijke drukte.
Tim lost het probleem met de videoprojectie van Benault op, 1 keer op input drukken - een druktoets helemaal bovenaan de afstandsbediening - en de projectie doet het weer.
Lieven Cateau springt binnen. Hij komt het werk van L. Vervaecke ophalen, een 70-tal schilderijen op houten panelen, alles samen weegt het paar honderd kilo. De verzameling maakte deel uit van het project in Abdij Maagdendale.
Het gesprek komt heel even op Pascale Ghyssaert en zijn containerdorp.

Les contemporaines du groupe GM hebben allemaal een portfolio bij. Manor Grunewald legt een aantal kleine, enigmatische collages voor, Tim een bladzijde met stills van recente films die hij in New York en Brazilië maakte. Nog niet alles daarvan zou afgewerkt zijn. Guillaume maakt lichtsculpturen met elementen die hijzelf 'des LEDS' noemt. Gregory tovert een GM-identiteitskaart uit z'n binnenzak. Er wordt bier gedronken en aan koekjes en broodjes gepeuzeld.
Nicolas Durand treedt toe tot het vrolijke gezelschap. Zowat overal in de ruimtes stappen bezoekers heen en weer. Iemand zegt dat hij zich een kleinere versie van croxhapox herinnert.

Grégory en Tim formuleren enkele beginselen. Se promener par exemple du GB au Macro, de Gand à Malines, de Mexico DF au Grand Canyon. Etcetera. Van dit etcetera zou Perec ooit beweerd hebben dat het volstrekt overbodig is.
D'abord écouter Gainsbourg, ensuite Mingus. Exemple en plus.
Discuter l'oeuvre de Genet - ou, également, l'oeuvre de Giacommeti et Marinetti - dans un endroit géologiquement maritime avec deux filles qui s'appellent Germaine et Minou.
Nog meer bezoekers, dit keer zijn het lui die voor het werk van DD Trans komen.
Hughes informeert of we op het dak kunnen.
De filmpjes van Martin Singer worden bejubeld.
Een bericht van FF, hij gaat zo meteen het hout bestellen om de wand achterin crox3 tot het plafond door te trekken. Normaal gesproken doen we dat maandag eerstkomend.

Jan en Ariunaa. Ariunaa komt uit Mongolië en woont al een hele tijd in België. Jan somt een aantal projecten op waarvan hij weet dat ze dit weekend in Gent plaatsvinden.
Lou springt binnen. Hij is in Dresden geweest en in Dessau. Dessau is waar Bauhaus actief was. Gropius, Klee, Kandinsky, Moholy-Nahi. In Dresden heb je richtingaanwijzers met Praag 150km en Berlijn 120. In Weimar heeft hij een gebouw van Vandevelde gezien. In de voormalige DDR is het wegennet zo glad dat het wel lijkt alsof je over een biljartlaken bolt.
'De verrassing voor mij in Weimar,' bekent Lou, 'was een schilderij uit de reeks van de kathedraal van Rouen van Monet.' Het gesprek komt op Pissarro. Buurtkinderen stormen de ruimte binnen en toveren de plek achterin crox4 om tot een cinemazaal. Ze krijgen maar niet genoeg van de filmpjes van Martin Singer.

Geen opmerkingen: