woensdag 19 september 2007

woensdag 19 september

Dinsdag is gewoontegetrouw een drukke dag voor de cultuurredactie van De Morgen. Naast pareltjes van journalistiek vernuft levert de woensdageditie ook Bis (ondertitel hier is Cultuur&Media), Encore (Elke woensdag uw gids voor weekend en vrije tijd) en de sinds jaren gebruikelijke boekenbijlage, hoewel kenners beweren dat je voor de betere literatuurkritiek eigenlijk bij de noorderburen moet zijn.
In Bis, op bladzijde 21, een foto van de wereldbol van Hitler die niet die van Hitler maar die van Ribbentrop zou zijn. De Sex Pistols plannen naar verluidt een reünieconcert. Op volgende bladzijde een volle pagina voor Michael Winterbottom. In Mensenlief tuimelen dit keer lieverdjes als Karen van K3, Lyndsey Pfaff en Britney Spears over de valreep.
Bladzijde 24 werd een bijdrage over het nieuwe theaterstuk van Vanluchene. Op naar Encore, 8 bladzijden film en muziek, 1 bladzijde beeldende kunst met bijdragen over Hans Op De Beeck in het Centraal Museum, eigentijdse Chinese kunst in Salzburg en de Kempense school, en 1 bladzijde podiumkunsten. Dan de Boekenbijlage waar mainstream de toon aangeeft: een boek van William Easterly over ontwikkelingshulp, een portret van Rynairbaas O'Leary, 3 kleinere stukjes over Oost-Europese auteurs, boeken van Pàl Zàvada, Miroslav Krleza en Zsuzsa Rakovszky, dan een dubbele pagina over de nieuwe roman van Arthur Japin, vervolgens een terugblik op het optreden van William Burroughs tijdens de Derde Nacht van de Poëzie, in 1984 was dat, en de bespreking van een misdaadroman van Martin Cruz Smith.

Vroege namiddag. Afspraak met Frank, werkvergadering, en Anja, de secretaresse van Philippe Vandenberg. We maken een stand van zaken op en bespreken enkele noodzakelijke en dringende verbeteringen.

Geen opmerkingen: