maandag 3 maart 2008

maandag 3 maart

Ja, dus, vandaag, een maandag en vandaag dus. Morgen zullen we het over gisteren hebben en het zal niet eens zo lang duren voor we er filosofisch beginnen over doen.
Iemand zit over een schriftje gebogen en schrijft over het schilderen van de schilderijen die ze zou willen schilderen. Als kunstenaar kan je tegenwoordig maar beter op voorhand weten waar je aan toe bent.
Wat schreef Schubert. Muziek? Nee. Als Franz Schubert nu - als jongmens in die of andere opleiding terecht gekomen - schrijven zou, zou het amper iets met de muziek die hij wilde schrijven te maken hebben. Hij zou schrijven over het schrijven van de muziek die hij wil schrijven. Van de docenten zal hij vernemen dat het niet helemaal duidelijk is waarover hij het heeft. Dus misschien moet hij er nog wat literatuur op doornemen. Hij zou over het Allegretto D915 kunnen schrijven en niet eens in de veronderstelling dat hij het net zo goed componeren kan, aangezien dit tegenwoordig een nogal riskante zaak is, je kan er maar beter niet aan beginnen.

Geen opmerkingen: