woensdag 1 augustus 2012

aaps (1)

Het genderracisme van de Marokkanen afwimpelen als een probleem met enkele tientallen hangjongeren is naïef. Het gaat om personen die in Europa onderdak zochten, om wat voor reden ook, en, zoveel is duidelijk, niet rijp zijn voor een multiculturele samenleving.
In deze blog werd een tijd geleden een stukje gepost over de belevenissen van Francesca, een jongedame met donkere huidskleur, die met haar blanke vriend in Marokko geweest was. Slechtste reiservaring ooit, zei ze. Het sexisme van de Marokkanen is een racisme, in Marokko zijn vrouwen sletten of huismeubilair, meer rechten hebben ze niet. Zo'n Noord-Afrikaan heeft geen idee van wat een vrouw is of zou kunnen zijn. De sharia is het probleem, een Middeleeuwse doctrine die sinds die Middeleeuwen geen centimeter opgeschoten is. Op mentaal vlak hebben we, het beeld is duidelijk genoeg, een gemeenschap die op wat aspecten na in de vroege Middeleeuwen bleef hangen, zich op materieel niveau aanpaste aan de nieuwe levensstijl, ze hebben auto's en laptops en zo, maar op spiritueel niveau schoten ze geen centimeter op. Dat is aan de Koran te wijten. In dat boek staat niet één zin die spiritueel niveau heeft. Het is het relaas van een raaskallende imbeciel. Zolang ze aan de Koran vasthouden hoort van de Marokkaanse gemeenschap niet al te veel verwacht te worden.
In zo goed als alle commentaren over het probleem met die hangjongeren lees je dat de Korangemeenschap zich buiten het probleem plaatst. Het zou om jongeren gaan die, enzovoort. Ze volgen de Koran niet, lees ik dan. Net de Koran is het probleem. Of hun pik richting Mekka staat of niet is van ondergeschikt belang. Bijbel en Koran dwingen tot geestelijke slavernij. Een mens kan zich pas mens noemen als hij of zij van deze slavernij verlost is. Een ander ultimatum is er niet.
Het is de korangemeenschap die dit soort probleemjongeren produceert, en, niet naïef zijn, ze doen er alles aan om de productie op peil te houden. In de moskeeën prediken salafisten, en als er geen salafist predikt zijn ze niet beter af, ze prediken het imbeciele gedachtegoed dat ze net zo goed in de protestantse en katholieke kerken prediken. Het is één pot nat. Er is geen god. Een boom, aarde, stuifsel, een insect, zonlicht, meer is er niet.

Geen opmerkingen: