donderdag 24 september 2015

gebruikelijke handelingen

De laptop dichtklappen en in een schoudertas stoppen. Zwarte schoudertas.
In linker oorschelp krabben.
Rokje strijken. Bijkomende handelingen.
De batterij-oplader, het zwarte notitieboekje en TOXT van Daniƫl Robberechts in schoudertas stoppen.
In de schoudertas. Bovenvermelde schoudertas.
In TOXT zat ik bladzijde 168. Wat een metoniem is, bedenk ik: halverwege bladzijde 168 zitten. Of, subtieler maar niet minder precair: onderaan of misschien zelfs onderin de bladzijde zitten.
Tot op heden laatste tot mij genomen hebbende zin van bovenvermeld werk:
De Mechelse meubels heeft ze nog onlangs geboend.
De voordeur openen. Wat ooit een breed voetpad met weelderige voetpadtuinen wasis in een desolate huizenrij veranderd. Alleen de gevel van huisnummer 176 heeft nog wat groen, een moeizaam in nabloei ontloken rozelaar, die ondanks alles hardnekkig overeind bleef, de verdorde druivelaar (verdord voor de werken begonnen, wat met grote waarschijnlijkheid aan een ingreep van de grimmige buurvrouw toegeschreven hoort te worden (welk product ze gebruikte om de druivelaar in een dorre stok te veranderen is niet bekend)) en een weelderig bestengelde paardebloem (vrolijk, onbekommerd).
Foto boven: de huidige stand van zaken.
Foto onder: 3 augustus 2015, valavond, enkele uren voor de tuinen weggehaald zouden worden. Het roze onderin is zonnehoed.


Naar de auto stappen. Tweehonderd meter verderop gaat het linksop en beland ik in een wijk voor aangelanden.

enige ogenblikken later

Ik duw het logge koebeest over het woonerf. Niet alleen het wegdek, ook de lucht is vochtig. Op straat is niemand.
Het logge koebeest: de afvalcontainer die ze vanochtend vroeg uiteindelijk toch leeggehaald hebben.
De poort openen, handtas en zwarte schoudertas deponeren en licht en draadloos activeren, ook het licht in de Wunderbar, opgelucht vaststellen dat het water in de emmer onder de afvoer net niet de rand van de emmer bereikt heeft, het scheelt een handbreedte, dan de rode display naar het woonerf rijden.
Veel opruimwerk is er niet. Het meeste deed ik dinsdagavond al, meteen na de werkvergadering. Ik activeer de kubus, stap door de zaal voorin en activeer het werk van Koyuki, meteen daarna dat van Lore.
Korte pauze. De laptop op de rode tafel plaatsen, het boek van Robberechts naast de laptop, de leesbril op het boek van Robberechts en broodje smeren. Met broodje in linkerhand de corridor nemen en halverwege de corridor het werk van Annelien activeren. Niet naar de zaal achterin stappen omdat daar voorlopig geen reden voor is.
Checken of de kleinste kamer over toiletpapier beschikt. Het corrigeren van de cadrage van Jewish Tattoos over het hoofd zien. Een pot koffie zetten. Plaatsnemen aan de rode tafel. Van beide kranten die ik kocht eerst De Morgen doornemen. Een dame betreedt de hall. Op het woonerf staan vier meisjes.

Geen opmerkingen: