vrijdag 11 september 2015

vrijdag 11 september
Foto's boven: de TVF art doc video-zithoek. Veranderingen. De flatscreen bevindt zich niet langer aan een zijmuur maar aan de achterwand van het platformpje boven de kubus. De sofa staat met z'n rugleuning naar het publiek dat in de lager gelegen regionen aan het gloednieuwe barmeubel zal plaatsnemen. Thomsen himself is de eerste gebruiker van de heringerichte zithoek. Er is een plankje, subtiele verwijzing naar de kastjes in de nieuwe keuken, met samples uit het TVF-archief en een kleine selectie uit de digitheek. Uber Revolution... par exempel, van Eric Pries, een door Patrick Baele gefilmd concert van The Singing Painters, de eerste en een tweede versie van Die Fliege... van Steffie Van Cauter, een door Marc Coene gefilmd verslag van crox 118, performance van CarianaCarianne, een cd van Talibam! en zo nog wat dingen. De multiple is een werk van de Duitse kunstenares Juliane Heise. En het lessenaartje is een verhaal apart. Het hoort toe aan Grégory Decock, die zijn jeugdjaren in Marseille sleet waardoor ongetwijfeld ook wat sleet op Marseille kwam te zitten, in elk geval voor Grégory zelf die sindsdien in Brussel woont. President fondateur van het ooit vijftigkoppige GM, afgeleid van de plaatsnamen Gand en Marseille, in een eerste fase bemand door onder andere Simon Laureyns, Tim Onderbeke en Grégory himself, later in sprankelende overdaad gemout tot klein, Europees netwerk waarvan ondermeer auteur dezes en Yannick Franck lid werden, maar sinds le président fondateur vader werd in slaapstand.

Onder: Kuyoki aan het werk in de zaal achterin


Onder: waar ook, what you think what you think what you think, Oneka en Louis bezig zijn.Boven: Bart Prinsen wist aanvankelijk niet of hij dit fragment aan de presentatie zou toevoegen. Het stelt een woonblok voor, waar hij ooit woonde, en toont alleen het trappenhuis en de verdieping waar hij woonde. Het pand intussen is met de grond gelijk gemaakt.
Onder: Een werk van Koyuki Kazahaya. Golven op de kust van Fukushima, wat ze enkele dagen na de ramp filmde. Ze woonde er vlakbij. In croxhapox hadden we toen een concert van Sachiko, die zo aangedaan was door de ramp dat het hele concert van begin tot eind in mineur zat.Boven: Jelle heeft wat reparatiewerk uit te voeren. De Brazilachtige afvoer deed het niet. Een verre van onaanzienlijk deel van het debiet kwam in de emmers en op de keukenvloer terecht, zodat we begrepen opeens waarom die emmers er stonden, en het aan de Annalen toevoegden met de woorden loodgieterij is een vak apart.
Onder: wunderbar, die nieuwe bar. Rechts bovenin de voor de eerste editie van Brainbox (2006) ontworpen neonsculptuur van Joris Van der Borght.


Geen opmerkingen: