maandag 7 september 2015

maandag 7 september

Transcriptie van Saturday 7 September, The Virginia Woolf Diary volume 5; Penguin Books, 1988; p. 315-316, SEPTEMBER 1940.

Opbouw in volle voortgang. Werkzaamheden. Oneka en Louis draaien rondjes op een oude melodie, Koyuki houtskoolt een bos, Erik is bezig met het duivenhok, Guy in de keuken waar hij de muren tot de nok afwerkt met een lik witte verf. Er is koffie. Jelle neemt een pauze, nestelt aan de rode tafel. Ik heb voor koffiekoeken gezorgd. Jelle legt uit dat hij er van uitgaat dat het slechte spel van de Rode Duivels tegen Cyprus deel uitmaakt van het tactische plan. Er ogenschijnlijk niets van bakken, de tegenstander in de waan laten dat niets lukt, om dan opeens uit het niets een gladde, perfecte raid te plaatsen. Als ze met glammervoetbal uitpakken, komt er op niet één moment een gaatje in die verdediging. Door te doen alsof ze een slechte dag hebben, misleiden ze de tegenstrever. Je zag bovendien vier tot vijf keer dat ze genoeg hebben aan dat ene moment om snel en glad toe te slaan.
Ik open de laadbak van de auto, heb gisteren wat dingen gesorteerd, wat ik in de laadbak dump. Lore springt binnen. In de zaal achterin draaien Louis en Oneka rondjes op de oude melodie, Koyuki houtskoolt het bos. In de zaal voorin is Erik met de bekabeling bezig. Het kwam tot een bijna perfecte verstandhouding tussen zijn presentatie en die van Bart Prinsen. Ik laat de laadbak van de auto open, regen zeilt over het dak. Eerder was Guy naar een keet aan de Dampoort gereden omdat we geen schijtpapier hadden. Op zaterdag zijn Lore en nog iemand in crox bezig geweest, meer dan dertig keer hebben ze de handeling gefilmd tot ze het hadden zoals ze het wilden. Het ziet er goed uit. Eerder had Jelle in de achterste van beide zaalhelften het afwerken van het barmeubel voorbereid. Het vernissen gaat snel, ik met een rolletje, Jelle met een borstel. Wunderbar. De problemen zijn van een andere orde. De problemen van een wereld die steeds maar kleiner wordt.

Geen opmerkingen: