donderdag 21 januari 2016

donderdag 21 januari

Een buurvrouw vertelt me dat haar dochter werk gevonden heeft bij een bedrijfje dat op joggers jaagt. Dat heeft ze met pijl en boog te doen en om dat te kunnen had ze eerst een opleiding te volgen bij een stam in Herentals. Ook werd haar linkerhersenhelft verwijderd, iemand zou haar handtas gestolen hebben en ze werd aan een stuk door verkracht met de in het ochtendjournaal geflambeerde opiniestukken. De extenties van de zintuigen leiden meestal acuut tot doofheid en verblinding, maar met Doris leek het mee te vallen. Driemaals daags vulde ze de sudoku in en under the limbo was ze zo behendig dat niemand haar volgen kon. Naakt op een dromedaris zittend jaagt ze op het uitschot.

Ouwe Theo vertelde me dat hij vorige week met een drol door het hoofd geschoten werd en zich intussen aan nog ergere dingen verwacht. Tijdens het abbatoir zat hij gelukkig niet bij Mengele ingedeeld maar bij een klasgenoot die po√ęzie deed en zich in haiku gespecialiseerd had, hoewel zelfs Borges naar verluidt niet wist wat hij zich daar bij voor te stellen had.

En ook haar jongste neef zou werk gevonden hebben. We zitten in het achterhuis aan de keukentafel, ze schenkt het neutje bij, we hebben het over AA Gent, ik heb een onmetelijke hoeveelheid boterbollen bij zeg ik, ik dump de boterbollen in het schaaltje, op de radio opent het ochtendjournaal en ook de boete, voor het eten van de boterbollen zeg ik.
Thijs vond werk bij het parkeerbedrijf, zegt ze. Ik schenk het neutje nog een keer, we heffen het glas, gele gekke mieren warrelen over het behangpapier.

Geen opmerkingen: