woensdag 13 januari 2016

nec plus ultra

Dus laten we ophouden met de problematieken op te delen in rechts of links, alsof er een rechtse en een linkse oplossing zou zijn waar ook maar iemand wat aan heeft, en met niet langer door rechts en links gekleurde oplossingen voor de dag komen.
En dat is maar goed ook, zegt ze.
En wat is ze naïef, de linkerzijde, hoe meelijwekkend naïef is die linkerzijde.
Geen volk waar ook ter wereld heeft behoefte aan een rechtse regering en geen rechtse regering, waar ook ter wereld, recht op een volk.
Het belangrijkste streefdoel van deze eeuw: afschaffen van het huidige economisch-politieke model.
Het is om problemen vragen.
Het probleem is natuurlijk niet alleen maar Syrië of zo.
Het rechtse discours is au fond heel erg simpel: niet luisteren naar wat een ander te zeggen zou hebben; als ze dat deden, hadden ze met correct afgestelde argumentaties te komen en tegelijk, wat de basis is van een democratisch debat, niet alles wat fout liep op een ander af te schuiven, waarmee ze au fond alleen vertellen dat ze over de hele problematiek niets te zeggen hebben en natuurlijk net daarom net zo luid te keer gaan dat het gesprek ontaardt in een zompig heen en weer trappen.
Het Westen krijgt waar het om gevraagd heeft: sinds meer dan tien eeuwen hebben ze de aardbol geplunderd en het plunderen houdt niet op.
Honderden en nog eens honderden gemeenschappen werden beroofd van alles wat ze hadden.
In mijn land, zegt de dame, hebben we geen stemplicht.
Jaarlijks 200duizend Syriërs, meer willen ze niet hebben, lees ik.
Met een minirok? Natuurlijk blijf ik uit Brussel weg.
Pim Fortuyn zat lekker in het midden; hij was niet uitgesproken rechts, dat hebben de media ervan gemaakt; en hij zei wat vooral ter linkerzijde helemaal niemand had durven zeggen maar wat niettemin gezegd moest worden: 200duizend moslims, op een dag krijg je daar problemen mee.
Recent gaf een in Nederland uitgevoerde en bijzonder uitvoerige enquête aan, merkt de gesprekspartner op, dat maar liefst 50% van de geënquêteerde moslims voorstander is van het invoeren van de sharia: dubbelop op z'n kop: in Nederland en België heeft niemand wat aan dat dinosaurische, imbeciele sexisme en in landen waar ze menen dat ze er wel wat aan hebben hoort het bestreden en afgeschaft te worden, want meer dan een überdoctrinaire huishoudelijke politiek van zowel individuele als publieke verkrachting is het nu eenmaal niet.
Saoudi-Arabië sponsort wereldwijd moskeeën. Binnenkort hebben ze er eentje in Gouda waar met elke beurt vijftienduizend individuën gehersenspoeld zullen kunnen worden. Het wordt naar verluidt de grootste moskee van Europa. In Europa horen geen moskeeën te staan. De liturgische rite is een zinloze rite, de belijdenis van een dogmatische verstandverbijstering die het helaas zonder waarheid stellen moet, wat de liturgie verklaart en het infantiele geklungel. Omdat het bouwen van anti-moskees een dure kost is, is aan te bevelen om alle reeds bestaande kerken en moskees te sluiten en tot de grond af te breken.
Wat ons als Ontdekkingreizigers in de maag gesplitst werd, de romantiek van Columbus en zijn aanverwanten: roof, plundering, moord, verkrachting, genocide.
Wat we vooruitgang noemen is te herleiden tot het profijt en de woekerende gulzigheid van een in eigen nat gaargekookte schijn-elite die nog altijd meent dat er ondanks alles wat geroofd werd nog meer te roven valt; in de resorts waar ze verblijven blijven ze voorlopig de grote jan uithangen, niet in staat om te bedenken dat zelfs een vaatwasmachine een volstrekt overbodige luxe is en dat de woeker van hun blauwe met chloroform vergrendelde zwembaden de wereld van noord- tot zuidpool met een groteske imbeciliteit vergiftigt.
Zonder de utopie van een globaal non-ulitarisme, en een vooral op politiek en economisch vlak radicaal andere pak, is vooruitgang ondenkbaar geworden.

Geen opmerkingen: