dinsdag 1 mei 2007

dinsdag 1 mei

Yusef Lateef en koffie. Op straat niemand, een kolossale en stille deining verwant aan die van de Bermuda driehoek. Ik open de crox-site op safari en het oude bestand op firefox, tik de username en het paswoord in en ga aan de slag. Tegen het middaguur heb ik het aantal items op de encyclopedie uitgebreid tot 230. Het is een hoop werk en het stomme is dat we het in 2005 al eens eerder deden, maar met de nieuwe site moet alles opnieuw. Er is een mail van Philippe Van Cauter. Een van de buren reinigt een blauwe BMW. Uit de autoradio knalt exotische muziek. Ik zoek het telefoonnummer van Foncke op. Richard Foncke is dood en dat blijkt ook uit wat ik te horen krijg - het nummer is niet langer in gebruik. Jammer. Er is een mailtje van Adam Geczy, of het project tijdens de zomer van 2008 kan. Dat weet ik niet. Ik tik Galerie Martens in. Tijdens de vergadering stadsplan bleek het een van de initiatieven waar we weinig tot niets van afwisten. Galerie Martens heeft geen website. Het gros van de andere initiatieven heeft evenmin een website. 't Martinushuis in de Ekkergemstraat wel. Ik bel ze op en krijg een dame aan de telefoon.
Volgt de activiteiten van croxhapox, zegt ze. Sympathieke madam. Een broer van Jos Van Meerssche was de pastoor van deze Gentse gemeeente. De pastoor koos het hazenpad - een snelweg. Religie is viraal. Wie goed bij z'n hoofd is neemt de benen.
't Martinushuis is een gerestaureerd en vernieuwd pand vlakbij de kerk. Marie-Jeanne zegt dat het om een parochiezaal gaat. Ze investeren in de buurt. Ze weet dat ik op onderzoek ben omdat we een stadsplan voorbereiden, dat heb ik haar met die woorden gezegd. Ze hebben een jaarprogramma. In de zaal hangen aquarellen, van een zekere Trees of iemand. Mooi. De akwarellen zijn heel erg goed maar of het kunst is weet ik niet. Kunst is van een andere orde. Wat me bij akwarellen opvalt, vaak, is dat de voornaam van de kunstenaar er amper toe doet. Kunst kent gradaties van kunst en is het een interessante vraag of al die spectra samen een gezamenlijk veld hebben.

Geen opmerkingen: