dinsdag 15 mei 2007

dinsdag 15 mei

15u - Oudenaarde

In het sous-sol van de Abdij is een politie-eenheid van regio Vlaamse Ardennen aan het oefenen. Ik verzamel de meest fragiele stukken - de mailart collecties van Sjoerd en Frips, de boekskes van Leus, de autootjes van Thomas Bogaert en de Perec-collectie - en prop de auto vol tot er geen doos bij kan.
In de Delhaize net voorbij het rondpunt schaf ik me wat mondvoorraad en De Morgen aan. Op de voorpagina een foto met de titel 'Vorstenpaar bezoekt ground zero', proffen die zuchten onder toenemende concurrentiedwang en een BV-kut die zich opnieuw gesteund voelt. De vader van Julie Lejeune heeft er genoeg van en Vercauteren heeft zich onmisbaar gemaakt voor Anderlecht.
Op bladzijde twee kamt de Portugese politie een villa uit in de voorlopig vruchteloze zoektocht naar een Brits meisje. Het standpunt van de hoofdredacteur heeft als titel: De verloren oorlog. Iemand van het ministerie meent dat leerkrachten vcortaan op stage moeten in het bedrijfsleven. In Venetiƫ, lees ik, roeit een vrouw tegen de stroom in.
Bladzijde drie deelt mee dat de aardgasfactuur daalt naar het niveau van juli 2005 - het was toen volop zomer - en nepdesignstoelen gaan onder de sloophamer. Op MySpace zouden duizenden seksuele delinquenten actief zijn.
Bladzijden vier en vijf focussen op de nakende verkiezing. Op bladzijde zes het portret van een staatssecretaris. Bladzijde zeven opent met de markante titel 'Docenten zijn in hun nopjes over bachelors/mastershervorming', nepinformatie - de docenten zijn helemaal niet in hun nopjes, integendeel, dat hele gedoe met bachelor & master nivelleert het onderwijs tot een niveau van quasi nul. Moet er nog zand zijn. Kolonel Marchal kon de para's niet helpen. Op 4 juni doet het hof een uitspraak over de zaak Mariusz O.
Bladzijde acht deelt mee dat Nederlanders Vlamingen best wel gezellig maar ook racistisch vinden en dat bedrijven woekeren met dienstenchequegeld. Kolonel Vaessen beschuldigt medefraudeur van oplichting. Er is een gemeente die gevaarlijke honden verbiedt en een agent werd besmet met legionella.
Bladzijde negen is een advertentie. Ook bladzijde elf is een advertentie. Tussen beide advertenties in presenteert Van Hool de eerste groene passagiersbus en iemand laat weten dat dubbelzinnige wetgeving leidt tot problematisch cannabisgebruik. Het fotootje bij dat artikel is zo mogelijk nog problematischer.
Bladzijdes twaalf en dertien zijn voor wie tijd heeft om een gazet tot op de draad te lezen. De layout van die binnenpagina's is niet echt geslaagd te noemen. Veertien en vijftien sluiten hier bij aan.
In de bis-katerne vernemen we dat vader Lejeune niet eeuwig ongelukkig wil zijn. Een bladzijde later betreden we de cultuurpagina's: Fox is boos over the OJ Simpsons, Goedele Liekens trapt het af bij VTM, Roma krijgt 500.000 euro subsidie en Pete Doherty tekent in eigen bloed. Op bladzijde 22 verneem ik dat een van de ergste dingen in kunst fabrieksmakelij is. De recensie heeft met theater te maken.
De Morgen besluit met een bijdrage over Suske en Wiske.

Geen opmerkingen: