maandag 28 mei 2007

maandag 28 mei

Een willekeurig aantal aan croxhapox gelieerde onderwerpen opzoeken via Google en de zoekresultaten vergelijken.

Philippe Vandenberg levert 1.060.000 zoekresultaten. Meer dan een miljoen zoekresultaten, maar dat moet met een korreltje zout genomen worden. Op de tweede bladzijde al muteert Philippe Vandenberg in een politicoloog. Hij heeft werken als 'Het verzonken Hellas' op zijn repertoire. Op bladzijde drie is hij 'der 1941 geborene Philip Vandenberg', een schrijver naar verluid van archeologische thrillers: 'Philip Vandenberg beschert uns seit 1976, als er dem Journalismus zugunsten der freien Schriftstellerei entsagte, eine abwechslungsreiche'. Een bladzijde verderop is hij chefkok, doch: 'een loopbaan in de grootkeuken stond aan het begin allerminst vast. Na de lagere school en de LBO volgden enkele jaren...'.
In 1985 studeerde hij cum laude af in de bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

Het woord croxhapox levert 11.900 zoekresultaten op, Michaël Borremans 58.600, CarianaCarianne 864 en Frips 25.800.

Luigi Mainolfi (Ita) - stuurde een maquette in voor Signos (crox 20, 1992). Intikken van zijn naam levert 36.400 zoekresultaten op. Op de website van Luigi Mainolfi, onder 'works 1991-1996', een werk uit 1995, 'Prima casa'. Hoewel niet helemaal identiek heeft dit werk een sterke verwantschap met de maquette die LM instuurde voor het Signosproject. Na 2000 werd de site van Luigi Mainolfi niet meer aangevuld met recente gegevens.

Half uur na de eerste zoekacties is Philippe 40.000 zoekresultaten kwijtgeraakt. Op bladzijde 10 is hij organist (kerkorgel.net) en een sales manager uit Zwitserland. Op bladzijde 17 heeft hij het tot senator geschopt - doch stierf prematuur. In 2006 schreef hij een historische roman, uitgegeven in het Duitstalige gebied, 'Die Sixtinische Verschwörung'. Hij is Egyptoloog, kunsthistoricus, perkamentdeskundige, schrijft wederom een roman, klust bij als marketing adviseur en is in Spanje vooral bekend als de auteur van 'El Quinto Evangelio': 'Pero he leído “El Quinto Evangelio” de Philip Vandenberg (que por cierto recomiendo porque me parece buenísimo) y mi hermana me ha dicho'. In Schiedam leeft hij samen met een zekere Debora. Samen met een 15-tal vrijwilligers heeft hij er de Voedselbank Maassluis opgericht. In Duitsland publiceert hij 'Der Fluch der Pharaonen' (1974) en 'Das Geheimnis der Orakel' (1979), als orgelkenner in 1992 een werk over de firma Elbertse & Zoon: '75 jaar fa. J.J. Elbertse & Zoon'. In Amerika leeft hij samen met een zekere Susan. Ze hebben een dochter (Laura) en een kleindochter (Anna). Het echtpaar heeft een hoop kopzorgen nu ze besloten hebben om het souterrain opnieuw in te richten.
Na zoekresultaat 300 komt Philippe er nog amper aan te pas. Raymond is een ondernemer in Onderwijsland, Jill de épouse van Tony Curtis. Als Gerard biedt hij twee fauteuils aan waarop eergisteren om 11:27 een bod gedaan werd, als Christa schreef hij mee aan het Zonder Werkboek, als Bruce is hij Director of Interactive Media aan het Britse Celador International, als Daniël werkt hij op de dienst Spoedgevallen. Als Olivier (zoekresultaat 471) is hij een microbioloog. Ruud zit in de sector bagpipes en hurdy-gurdy. Zoekresultaat 473 is gelinkt aan pedofilie: Al komt voor in de JGW's Photographers Index. Als Gerard schrijft hij mee aan een document met als titel 'Measuring the Equilibrium Effects of Unemployment Benefits Dispersion.' Als Alex is hij een van de reserves van het Martin Luther College soccer team, als Emile maakt hij deel uit van de Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani Militiae Christi Oecumenis Belgicae. Als Eddy wint hij in 2000 de door De Bond van Autojournalisten van België uitgereikte Internationale Prijs van de Informatie. Als Marina traint hij een paard met de naam 'Be A Winner Breed' (de bloedlijn van het paard is wel niet helemaal duidelijk). Als zichzelf nam hij deel aan een groepsproject in Galerie Foncke. Als Jack weet hij waarmee hij bezig is: voetbal. Als Rudolf draait hij in 1996 de film Zionoco. Als Joëlle is hij redactiesecretaresse van Symbiosis, een toeristisch magazine. Als Reggie tenslotte (zoekresultaat 775) start hij sterk met een 6-2, 6-1-zege op Ed Compeer.

Liesbeth De Fossé: 14.300 zoekresultaten. Op blz 1 onder andere zone09 en Het Nieuwsblad online.
Antoine Van Impe: 44.600 zoekresultaten. Op blz 1 Zone09 en Het Volk online.
Yannick is een topper: 1.180.000 zoekresultaten, dat is een pak meer dan Philippe Vandenberg.
Marie Zolamian totaliseert 311 zoekresultaten. Ook hier Zone09 en Het Volk online bovenaan. Het tiende zoekresultaat is een fragment uit de crox-box.

Hoewel ik er vandaag niets te zoeken heb, stap ik naar de croxruimte. In de mediaruimte springt een grijze muis uit een zak met chips en er is een lek in de keuken. Nu het dak niet langer drupt, begint het op andere plaatsen te lekken. Er zijn nog gaten, die van Antoine. 'La conspiration des lampes'... De lampen belichten allemaal dezelfde plek, alsof er iets met de vloer is.
Een van de elementen van zijn collectie gaten is een persartikel met de titel 'La déstruction de l'espace social'; de foto toont een flatgebouw. Er is een rond gat in de foto aangebracht met een diameter die het souterrain en de bovenste verdieping van het flatgebouw verbindt. Een ander werk toont het zijaanzicht van een kegel en een gat - de gaten van Antoine zijn in principe rond - frontaal in dat zijaanzicht, een gat dat hierdoor eigenlijk een bol wordt.
Onder een ander gat, een gat in een wit en glanzend blad papier, heeft Antoine een tafel getekend. De tafel torst het gat, het gat toont de gedachte en de gedachte het denken. Een volmaakte en hierdoor enigmatisch lege en ronde gedachte: het gat. Kijken: door een gat kijken en in dat gat het perspectief van een ronde begrenzing. Een kleur, een cijfer, een leegte, een vorm, de ellips, getimmer, het sleuren aan, opbergen in, het gat als totaliteit, het ontbreken van alles buiten het overige, van niets buiten het ontbrekende, het ontbreken van het gat zelf: op één vel heeft Antoine vier cirkels aangebracht.

Geen opmerkingen: