maandag 9 december 2013

bedenkingen

Ik hield er mee op om me bij het woord mensheid wat anders voor te stellen dan kots en kak. Dat is ongetwijfeld aan ouderdom te wijten, ik sta niet langer te springen om in de lawine van stront en kots het onderspit te delven.

De GAS-boetes zijn een catastrofaal delict. De overheid bestaat natuurlijk ook alleen maar uit idioten als jij en ik. Meer dan recruteren uit de klasjes die in een lamme sportbroek over het terrein van een bespottelijk veldje jakkeren, zit er niet in. Het gros van de klasgenoten had ook toen al last van flatulentie.

Een dame die vier kinderen heeft, de jongste is veertien, vertelt me dat de jongste telg opmerkte, toen ze naar een film uit de jaren zeventig gekeken hadden, mama, toen was het toch echt wel beter.
Daar kan je gif op innemen. Niet voor het eerst in de wereldgeschiedenis is in dat verre toen alles beter, met dat verschil dat het dit keer niet de oudjes zijn die het op te merken hebben maar de jeugd van tegenwoordig. Toen was het beter, zeggen ze. Met toen bedoelen ze jaren zeventig. Hoe wereldvreemd was de persoon die het GAS-delict bedacht, dat je iemand voor wat voor kleinigheid ook te beboeten had kunnen hebben, voor het zorgvuldig weggooien van een papiertje in de daartoe bestemde afvalcontainer, voor het verorberen van een sandwich op de trappen van een kathedraal, voor sneeuwpret, voor na schooltijd op een pleintje rondhangen, voor het onwelvoeglijk gebruik van Franse woorden en nog meer van dit soort volstrekt irrationele beteugelingen, wat een hels repressie-apparaat is hiermee in werking gesteld. Het gaat ten slotte niet om feiten waar iemand met gezond verstand zich zelfs maar gedurende het tijdsverloop van één seconde druk over maakt. Het idee met de GAS-boetes is dus kennelijk dat sukkels die geen idee hebben wat ze met hun tot zuur verschrompelde hersenmassa aan moeten zich aan het collectief vergrijpen en zo van de samenleving een strafkamp maken, daar een administratieve erectie van krijgen en met dat sukkeltje het gemeenschappelijke idee van een aangename leefomgeving definitief belazeren, definitief, omdat net de GAS-sanctie hen het obsolete recht geeft om er in volstrekte willekeur gebruik van te maken. Het is een schoolvoorbeeld van wat een overheid net niet moet doen.
Maar misschien moeten we ook politici maar afschaffen. Met een automaat kan het net zo goed.

Geen opmerkingen: