woensdag 11 december 2013

brainbox op dinsdag

Eric en Kristof zitten in de hall. Omdat Erwan op liet zich wachten, gingen ze eten in Avalon, waarna ze het Gravensteen bezochten. Ze monsteren de folterkamer, nemen notie van de stormram die ze in een van de ruimtes aantreffen. De muur die U6 bouwde, stelt hen voor een dubbel probleem: ze weten niet wat ze in de brainboxruimte zullen aantreffen, wel dat er een auto staat, ook dat de auto in twee stukken gesneden werd, daarbovenop ook nog wat ze in de wiki-page aantroffen, wat niettemin geen duidelijk beeld levert, en wat ze met de muur moeten weten ze voorlopig evenmin. Ze zien het als iets waar ze niet omheen kunnen.

Eric traceert een mailtje van Erwan. Erwan is grieperig, haakt af. Omdat hij er niet is, Eric en Kristof hadden sinds halfelf op hem zitten wachten, bel ik 1207. Of Erwan definitief afhaakt, vanwege bedlegerig, of alleen tijdelijk wat grieperig is, is niet duidelijk. We hebben het over het verloop van Brainbox3, de vele obstakels, de dingen waar helemaal niemand zich aan verwacht had, het feit dat de corridor reeds door unit 1 afgesloten werd, dat alleen unit 4 en unit 5 voltallig bleken, dat alleen 1 en 5 iets met de ruimte deden en dat de auto, die door 5 in twee stukken gezaagd werd, het lastpak bleef wat het ook al was toen het door unit 1 werd ingebracht.
We betreden het dak. Eric gaat als eerste, Kristof glijdt uit in een van de plassen op het dak. De expeditie eindigt voor de blote binnenwand van het metselwerk.
U6 smeerde witte verf over de auto. De presentatie biedt een allegaartje van dingen die er zo op het eerste zicht weinig toe doen, door het kijkgat kon je toch alleen de spiegel zien, die dwars op de ruimte staat en tegen een viseuse leunt. Ik wrijf over de motorkap, de witte verf schilfert. Op andere onderdelen bleef het natte verf die zich maar wat graag aan kledingstukken hecht. We vluchten over het dak.

Ik rij naar de Bijlokesite. MMV heeft er een jurydag.

Geen opmerkingen: