vrijdag 30 oktober 2015

pageviews

Met de pageviews van een blog is het al bij al heel erg relatief.
Als ik in één zin Poetin, Syrië en kruisraketten samenbreng, zit Rusland ongetwijfeld zo meteen in pole position.
Ik hoef geen uitgesproken mening over de internationale machtsverhoudingen te hebben, voor zover ik die had kunnen hebben, om wereldwijd zoekrobots aan het werk te zetten.
Assange is ongetwijfeld een heel erg nuttig trefwoord.
Het gebruik van trefwoorden als Obama, Hollande, Noord-Korea, Merkel en Boka Haram, kan er makkelijk voor zorgen dat de pageviews van de blog een ongewenst hoge score opleveren.
De trefwoorden die ik samenbreng, horen geen logisch verband te hebben. Met elke loplop kan gescoord worden.
Het selfmade terrorisme van de surrealisten en de futuristen, van lui als Ernst, Marinetti, Arp, Breton, Cocteau, biedt dankzij het wereldwijde web een toverdrank, net zo gul als die waarin Obelix bijna verdronk, die van elk rubricitoir een roedel dikke everzwijnen maakt.
Niet eens een halve maand geleden, om een voorbeeld te geven, zat Rusland voorin de statistieken. Er waren ogenschijnlijk zoveel Russen die mijn blog gelezen hadden, dat ik net zo goed en volstrekt probleemloos naar het vlak bij Bejing gelegen Vladivostok had kunnen emigreren. Met meer pageviews in Rusland dan waar ook ter wereld (ook in Algerije bleek iemand de moeite genomen te hebben om m'n blog aan te klikken), leek ik net als Dépardieu in een nieuwrus veranderd te zijn,
hoewel ik niet met de égards behandeld wordt die Gérard zich van nature toegeëigend weet. Hij is bekend, ik ben verdacht.
Of ik over wapens beschik of smeergeld ontving is niet bekend. Of ik een baard heb die tot de knieën hangt evenmin.
Als ik ooit al zo'n baard gehad zou hebben is die intussen tot het schaamhaar plat geschoren. Ik hou van Jeanne Moreau
en had graag over het volledige oeuvre van Erich Rohmer beschikking gehad. Poetin en Peking bevallen me niet. Politiek is een parasitaire kwestie. Politici gaan onder dure mandaten gebukt die hen weinig tot geen ruimte laten om te beslissen en uit te voeren wat ze misschien net toch een tik belangrijker vinden dan hun met vaseline ingesmeerd mandaat.
Voor een klimaattop ook werkelijk succes zou kunnen hebben, is zoveel corruptie in te dijken dat helemaal niemand overweegt om daaraan te beginnen.
De hond uitlaten. Lezen wat het nieuwsblad biedt. Een kop koffie drinken. De dingen zijn uitgeteld. In het oude bos jonge wolven,
waarover het nieuwsbulletin met mondjesmaat bericht.

Geen opmerkingen: