zondag 18 oktober 2015

zaterdag 17 oktober

foto: Patricia, Loes en Franky.

Alex Alex on the third sound of Tartini. The third sound of Tartini is a low frequency relation between two sounds. It is rather unusual to hear it, not everyone hears it, he heard it, during his concert, all of a sudden the third sound of Tartini was there.
anoniem Loes leest in Anoniem en treft er op één bladzijde niet één maar meerdere fragmenten die ze zelf geschreven had kunnen hebben.
appel Twee appels. Twee appels waarvan er een op de vloer terechtkwam, vallend. Eén dag later vertoont net die appel een brede, bruine veeg.
Arf Arf De eerste bezoekers van de avond zijn Marcus Bergner en Frank Lovece & ço, van het wereldvermaarde Arf Arf soundspectrum. Marcus was net voor de zomer al eens in croxhapox geweest. Had me in contact gebracht met Ben Speth.
bezoekersaantallen A nice swop.
broek De zoom van zijn rechter broekspijp hapert aan de hiel van een schoen.
concert Alex Mendizabal staat er op dat zijn bijdrage aan de avond niet als performance of sound act maar als concert aangekondigd wordt.
cycloop --> jennifer
droge worstjes In een slagerij vlak bij Gent Sint-Pieters koop ik drie strengen droge worst. 18 stuks. Elke streng heeft zes worsten. Alles samen kost het 17 euro. Wat is de aankoopprijs van één worst?
Franky Dochter van. Is tien. En dat merk je, zegt Loes.
insectenballetjes Edwin heeft voor een voorraad exotische versnapering gezorgd. De in een magnetron opgewarmde balletjes hebben een zachte, romige touch.
Gainsbourg Na middernacht nemen we Gainsbourg.
Italië Italië, merkt Alex Mendizabal op, staat bekend om zijn politieke avant-garde. Eerst het fascisme van Mussolini, mosterdpot van het Nazisme, later de a-politiek van Berlusconi. En los daarvan: de politieke welles nietes machine. Envoie: toen een Gentse nachtwaker gevraagd werd wat hij zo allemaal deed in het hok waar hij de nacht door te brengen had, antwoordde hij dat hij Nietzes las.
Jelena Semi Kolon, een werk uit 2015. Jelena, die met een autootje postpakjes aan huis bestelt, of ophaalt, is het er mee eens dat het wegverkeer verpest wordt door een ongelooflijk aantal infantiele automobilisten en dat de ergste soort misschien wel net die lui zijn die niet tijdig op een verkeerssituatie weten in te pikken en zo de hele tijd door voor overtollige verkeershinder zorgen.
Jelle Houdt zich minstens drie uur met de bar bezig. Verstevigde de modulaire stukken van de nieuwe crox-bar met één sergeant. De bar is zo ontworpen dat het duizendeneen mogelijkheden biedt.
Activeert en de-activeert de apparatuur.

foto: Corps du Capital

Jennifer La trajectoire du cyclope, een drieluik: Corps de la Terre, Corps du Despote en Corps du Capital.
Lithuania Lithuania and the Collapse of the USSR, een film van Jonas Mekas uit 2008. Video on monitor, sound, 289 minutes.
lsd Een met LSD ingesmeerde lekstok.
Lovece Frank Lovece van Arf Arf.
Manzoni --> 939. Stilleven met Merda d'artista van Piero Manzoni, 2015. Nature morte avec Merda d'artista de Piero Manzoni.
Wereldsokkel, merda d'artista, gehandtekend naaktmodel, dat zijn de drie werken van Manzoni die iemand zich voor de vuist weg herinnert.

foto: Ted Milton reading from Googolplex

Melanie's World Cava, rode wijn en mosterd.
Milton From the Ted Milton Text Book: SMUG HILLS I don't want to be / Mr.Weirdo's son / He stumbles / And he does not run / Up and down / The Smugg Hills! / Up and down / The Smug Hills!
Nadine Het Brusselse, door Loes gerunde vzw Nadine is op ontwikkeling gefocust. Met presentatie en onder andere ook nog productie en reflectie is het een van de kernbegrippen van de huidige subsidieronde.
Newcombe Wat Edwin opmerkt over het werk van Philip Newcombe: dat het best vaker gebeurt dat de tentoonstellingsbezoeker er zich geen raad mee weet.
Patricia Various Brazilian and gorgeous fiancée. If asked so she may admit to be a singer. Her ancestors very probable are from Manaos. She's never been to Manaos. She would like to visit Manaos though.
Philip Philip has no clear answer to the question if the pink sculptures may be touched or not. As for him the pink globes - or 6 pink gym balls liberated from a lifetime of physical abuse - are sculptures first af all. He admits that movement (rolling, bouncing, et cetera) is or could be part of the sculpture.

friday afternoon photo: Various Artists at work

pizza Vijf pizza's maal twee. Ik herinner me dat iemand de pepperoni bestelde, dat Stephanie de veggie wou, dat Jelena de primavera nam en Guy de biancaneva en dat ikzelf voor de 4 stagione ging. Later op de avond bestelden we nog vijf pizza's toen bleek dat Various & ço niet tijdig in of aan of bij de trattoria geraakt waren, wat ik ze met grote nadrukkelijkheid aangeraden had, ga naar de trattoria had ik ze gezegd, zoals ik het ook Ted en Arf Arf en alle anderen gezegd had, gaat en La Mama zal u zegenen met een verrukkelijke al vongole. Waaraan het lag werd in het midden gelaten: ze waren er niet geraakt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de balletjes, de kerstomaten en het slaatje waar Edwin mee op de proppen komt.
Quay Brothers Quay, Palais en Flammes. Digital transfer of 16mm film, 11min. Een werk uit 1970.
sex Sex met verf is natuurlijk eerst en vooral mijn traject.


Ted Ted wears a grey suit. Zijn performance is rond een uur of negen, na die van Alex Mendizabal en in de zaal met het werk van Various Artists. Hij leest voor uit Googolplex en explodeert van tijd tot tijd met verrukkelijke vocalen die opeens alles uiteen rijten. Zijn zoon, die geluidstechnicus is, vertelt me dat hij als kind de gewoonte had om in te slapen met de songs van Blurt. In z'n kamer bovenin het huis lag hij naar Blurt te luisteren tot Ted er hoorndol van werd.
Thibaut Ted's son.
tikfout Een postpekje. Variant: de ikfout. Zij of hij: Schat! godverdomme! Jij: Lieverd, het is een ikfout.
traject Trajectoire du cyclope. Het driedelige videowerk van Jennifer Debauche. Eigenlijk, en vertrouwt u er maar op dat ik de woorden wik en weeg, na de verrukkelijke film van Eva Giolo, wat me aan Chantal Akerman deed denken, is het Trajectoire een van de intrigerendste films die ik de voorbije maanden zag. En dan heb ik het bijvoorbeeld ook over El Grido, frontaal een meesterwerk. Het derde deel, Corps du Capital, zit panklaar vol bezwerende frames en camerastandpunten, een drassige aaneenklitting van loops, van draaibewegingen, een montage die tegelijk verdooft en verheldert en je meezuigt in de kolking van een verhaal dat slechts heel af en toe als een naar lucht happende vissenbek aan de oppervlakte komt, wat me niet alleen aan Tarkovski, aan Stalker en Zerkalo, maar vooral ook aan Cosmos van Gombrowicz deed denken.
vannetje De vannetjes, de vanitas, het sex met verf, de schilderijen die ik maak. Natuurlijk ben ik verliefd op de schilderijen die ik maak. Met de schilderijen die ik maak heb ik een lichamelijke relatie. Het is het betasten van huid, het is verf en olie, het is het orgasme van verf en olie, het is het begrenzen van haar lichaam met de bevrijding van een materiële extase. Op een andere manier zou ik niet kunnen schilderen. En zo deed het me eigenlijk ook wel iets dat iemand me aanklampte en het over Cézanne had: het lichaam is de totaliteit. Wat Julius Meier-Graefe das Punkt im Chaos noemde, de verf, de handelingen, het thema, de compositie op zo'n manier bewerken dat het een lichaam wordt.
worst Nieuw in het aanbod: droge worstjes en mosterd.
zwom Zwam zwem zwim zwom zwum.

Geen opmerkingen: