donderdag 22 november 2007

donderdag 22 november

Ik struikel over het dagbegin. Gerd belt me. Hij en Frank en Marc bevinden zich in de croxruimte.
De herfst heeft een van zijn betere momenten. Aan de havengeul staan de bomen zonder hoofddeksel, auto's in een design die door idioten bedacht werd schuiven over het asfalt. Aan de Rodetorenkaai is een huis verdwenen. Ik parkeer de fiets in de inkom. Frank en Gerd staan in crox3, slaan een babbeltje. Tata komt een kijkje nemen, Frips serveert soep. Ik telefoneer Kurt Duyck, hij was net voor de middag al eens langs geweest. De huiseigenaar wou de garage op huisnummer 90 op orde. Zelf hebben we er amper wat gestockeerd, planken en houtafval, meer niet. De Turkse buren gebruiken de plek sinds enige tijd als stort voor steenafval en spullen die in het containerpark thuishoren. Er is een gigantische hoop afval.
Vandaag werken we de houten tussenwand af. Frank, Gerd, ik. Frank neemt de leiding over de werkzaamheden. Er is een ruime voorraad mdf van 12mm, genoeg om de wand af te werken, het is het restant van een muur die we eind 2004 gebouwd hebben. De soep is lekker. We manoeuvreren de mdf-panelen uit de stockruimte en sleuren alles naar de grote zaal. Het afwerken van de wand gaat vlot. FF zorgt voor de tussenschotten, Gerd en ik werken de panelen af die vol vijzen zitten. In de mailartruimte zijn Frips en Marc bezig, de presentatie van 'what about croxhapox' ziet er heel erg goed uit.
Kurt springt bij, extra mankracht, de muur staat er in een wip. Er zijn wat onfortuinlijke bijkomstigheden, een tussenschot dat verkeerd zit, het is het restant van een vorige ingreep, en enkele van de panelen moeten een halve centimeter korter, maar ondanks al die bijverschijnselen gaat het behoorlijk vlot. Tegen de avond springt Florin binnen, hij doet het pleisterwerk. Ook Carole komt een kijkje nemen en Ian met een nieuw chassis voor dat ene schilderij dat krom getrokken was. Florin heeft een lap grond gekocht op een boogscheut van Bran, het kasteel van Dracula in Transsylvanië. Philippe Vandenberg is er op bezoek geweest. Het kasteel van Dracula is Roemeens erfgoed, tegenwoordig heb je er heel wat toeristen. Nosferatu van Herzog werd er opgenomen.
Frank helpt Ian met het heropspannen van het schilderij. Ze hebben een probleempje. Een oogopslag volstaat om te zien dat ze het verkeerd hebben aangepakt. Schilderlinnen aanspannen hoort bij het vak. Een schilderij van het chassis halen en het opnieuw aanbrengen is geen makkie. Het kromgetrokken kader hadden we eerder al bijgesteld door er een mdf-plank aan vast te schroeven, de simpelste oplossing is vaak de beste.

19u15 Marc is bezig in de mailartruimte. We bekijken enkele van de stukken. 'Clemente Padin,' zegt Marc, 'in de mailart scene is dat een van de grote namen.'
Rob springt binnen. Ik overhandig de scans met het werk van Philippe. Straks hebben we een vergadering. Gwen springt binnen. Ze is werkzoekend, wat ze voor crox zou kunnen doen komt tijdens de werkvergadering aan bod. Christophe, Frank, Johan, Frips, Rob, Marc, op Luc en Pieter na is de vergadering voltallig. We bespreken het budget voor 2008 en het programma. De methode om het programma op basis van een gezamenlijke beslissing vast te leggen, wat we midden jaren negentig deden, wordt de nieuwe krachtlijn.

Geen opmerkingen: