donderdag 7 februari 2008

donderdag 7 februari

Klaas Van der Linden, omgeving Zwalm. 'Zwalm is een boerenol,' stelt Klaas. In Brussel had hij iemand ontmoet - het blijkt om Sofie Van Loo te gaan - die zei dat hij eens in crox langsgaan moest.
Gerd en Myrthe.
Kati en Oliver zijn heel even in het land en inspecteren de grote zaal. Thomas Bogaert komt er bij zitten. Stief springt binnen, in Los Angeles heeft hij Brian ontmoet. Het gesprek komt op Vertigo en The Thomas Crown Affair met Steve McQueen. Stief tipt couch-surfing als nieuwste trend. Op Google tikken we 'Studebaker avanti' in, een ontwerp van Raymond Loewy.
In de Krinloopwinkel, vertelt Thomas, heeft hij een Grundig jaren tachtig op de kop getikt. Een lelijk ding, meent hij, maar ook wel interessant om net zo'n lelijke Grundig te gebruiken voor z'n eerstvolgende project.
Frank Bassleer komt foto's nemen van het project in de kubusruimte. Er is telefoon van Pieter van het Amsterdamse Warmoes 139. Tegen sluitingstijd nog iemand, Sarah heet ze, ze schildert. Frank en Sarah blijven plakken. Om een of andere reden komt het gesprek op blind dates, later op schilderkunst. Dat ze met zuivere kleuren schildert, zegt ze, en dus zelden tot helemaal nooit nat in nat. Transparante kleuren, zegt ze. Vooral groen, zegt ze.

Geen opmerkingen: