vrijdag 29 februari 2008

vrijdag 29 februari

Kathleen aan de telefoon en een misverstand mbt de tekeningen die deel uitmaken van BLACK A GARDEN FOR ST. JOHN'S MILLBROOK, die zouden zich in het MSK bevinden. Afspraak rond een uur of tien. Op het nabijgelegen speelplein een vrolijke warreling van kinderstemmen. Ik inspecteer de grote zaal, waar Kati en Oliver tot een gat in de nacht bezig bleven, en breng het keukentje op orde. Een kartonnen doos van Roma Pizza en de bijhorende bestelbon waaruit blijkt dat Kati voor de pizza salami ging en Oliver voor een met funghi. In de kubusruimte hangen zeven kleine tekeningen (potlood, houtskool), recent werk van Karel Wouters. Eén tekening, die een dame in een witte trouwjurk voorstelt, kwam aan de muur in de mediaruimte terecht. Het vrolijke gezicht van Oliver. Hij nam de kamer in Flandria Hotel, Kati die in Hotel Ascona halverwege de Voskenslaan. Toen we op de parking stonden, belde Libby Anderson, de manager van John Watts van Fisher Z.
Oliver ontfermt zich over de afwas (bier- en wijnglazen en kopjes van hotelporselein). Er is een zending van Telenet met de stoutmoedige intro: 'V.Z.W. Croxhapox, wat u doet, doen wij ook.' Klantenbinding, bedoelen ze. ('U doet alles voor uw klanten. Wij doen alles voor u.') Oliver legt uit dat het gezicht van de jager - een muurhoog schilderij dat hij op de houten tussenwand aanbracht - op een 'ghost-net' gebaseerd is. Spooknetten zijn braakballen van huishoudelijk en industrieel afval.
Op het woonerf is het geluid van een motorvoertuig. Philippe betreedt de corridor en stapt door naar de zaal achterin. Kathleen tilt kartonnen dozen uit de laadruimte van een witte Opel.

Geen opmerkingen: