vrijdag 1 februari 2008

donderdag 31 januari

1. Er zou een schriftje moeten zijn waarin je notities (opmerkingen, verzuchtingen, feitelijke vaststellingen, bezoekersaantallen) bijhouden kan.
Bijvoorbeeld: Gelieve de aansteker op daartoe voorziene plek te laten liggen. (het paradigma)
Ander voorbeeld: een prijslijst. Kalkoen, rund, olifant.

2. De bezoekersaantallen. Dit bijhouden. Eerst zijn er twee geweest, jongelui waarvan niet meteen duidelijk was of het de eerste keer was, dan een meisje, dan nog iemand, dan Sarah en Jelle en Rund en Nicolas Leus heeft koffie gedronken.
In de brievenbus een portfolio van Danielle Van Zuylen (een brief, twee kleine publicaties en de opmerking dat ze graag aan de tweede editie van Brainbox deelnemen wil) en een dik ingeduffelde cd-rom met werk van de onbekende Alexandre Deltenre.

3. Ik stop dagelijks met roken.

4. 'Eendagsvliegen, dat leeft dus langer dan een dag,' zegt Ilse. 'Dat wou maar niet doodgaan.'
En: het was gemakkelijker om de vleugels er uit te trekken als ze nog een beetje leefden.
Jezusmariachristus, ze had een bak maden besteld, ging naakt in een kist met maden liggen, dat was in Antwerpen. Die maden kriebelden en ze had natuurlijk voorzorgsmaatregelen te nemen want maden dringen in elke opening door, een scheurtje volstaat om ze op visite te hebben. Ze had alle openingen af te kleven en wel op zo'n manier dat geen millimeter interpretatie bleef. Probeer ze maar eens tegen te houden, die uitwerpselen van de eendagsvlieg.
Ilse herinnert zich Panamarenko By Night als een spectaculaire en volstrekt krankzinnige gebeurtenis.

Wie in het boek van de zwarte bladzijden bladert, kan zich na verloop van tijd alleen de hand herinneren die de bladzijden aanraakt, de duisternis waarin hij terechtkwam en het boek dat bladzijde na bladzijde eenzelfde zwart toont.
-Wat lees je? (vraagt iemand)

Geen opmerkingen: