maandag 16 september 2013

brainbox (1) startschot

maandag 16 september Op de tafel in de hall, tafel = twee schragen + plank, een plank met een vermetele historiek van vergaderingen, besprekingen en bestuursconflicten, op die plank ligt nu een berg papierafval.
Boris en Lieven, van De Onderneming, voor wie zich dat nog zou weten te herinneren, zitten aan de tafel. Jelle kijkt toe. Het is kwart na twee en de eerste dag van het effectieve tijdsverloop van de derde editie van Brainbox.
Boris en Lieven - het wiki-team, een variant, om het zo te noemen, op the central scrutenizer uit Joe's Garage - hebben een robot gekocht, de iRobot Roomba 620, een stofzuiger of dweilrobot, 299 euro. Ze hebben het plan om een GoPro op de Roomba 620 te monteren, de Hero 3 Black Edition, een robot die als voornaamste taak niet het schoonmaken van de werkvloer maar het registreren van de apostolische handelingen toegewezen kreeg, dat wil zeggen de iRobot Roomba 620 Hero 3, zwarte editie, zal tijdens het hele verloop van Brainbox ad hoc momenten en handelingen registreren zonder ander camerastandpunt dan het camerastandpunt waarover de machine op elk van die momenten beslist. De Roomba 620, of dweilrobot, weet uiteraard waar z'n home base is: in de zaal achterin, locatie van beide vorige edities van Brainbox, zaal waar ook de derde editie plaatsvindt. (a) Boris en Lieven houden hun handen af van cadrage en bijkomende eindproductbepalende elementen, zodat ze meteen ook alle tijd hebben om zich op (b) te focussen, de wiki-page. Ze werken aan een brainbot. Een bot is een software-pakketje dat doet, meest eenvoudige uitleg, alsof er een individu, een persoon, een personage achter zit. In werkelijkheid genereert het informatie op een volstrekt autonome manier, zonder redactionele inmenging. Met (a) en (b) is er ook nog (c), wat in Brainbox3 aan de oppervlakte komt (handelingen, beslissingen, gebeurtenissen, modificaties et cetera) wordt door het wiki-team ad hoc gelinkt aan het Tex Avery conglomeraat van wat op dat moment op andere plekken gebeurt. Metadata: de camera registreert datum & uur en dat linkt dan de facto aan gebeurtenissen in Syrië, Japan en Rusland. Lemma: het moment van de registratie valt samen met alle andere gebeurtenissen.

19:30 recente bevindingen Regen roffelt over het dak. Jelle heeft op één na alle beamers hersteld.

Geen opmerkingen: