woensdag 13 juni 2007

dinsdag 12 juni

Het knaagdiergif - opgepeuzeld tot de laatste korrel - genocide - geen muizenlijkjes - uit het atelier van Stief rolt een golf stevige muziek - ik deponeer twee nieuwe zakjes, breng in beide zakjes een scherpe opening aan - battle of the species - de schaar goed spoelen voor gebruik - het vodje wegwerpen in de vuilniszak.
Alex liet een fles witte wijn vallen. De wijnvlek tovert een onbekend continent op de betonnen vloer.
Een file van mailtjes in de inbox. Dagtaak.
Afspraak met JDW om morgen met het redigeren van een nieuwe reeks croxcards te beginnen. Wat gegevens aan de encyclopedie toegeven - grasduinen in de timetable. Aan crox 186, het online project, is een onwaarschijnlijke hoeveelheid beeldmateriaal toegevoegd.
Met Han van Odradek over de data van het project. Het wordt 20 tot 22 juli. Han stuurt het programma voor zaterdag 21 juli door. De agenda en de aboutus-file aanpassen.
Grasduinen in De Morgen. Het aanbod cultuur: twee pagina's over Fabre. In de rubriek 'mensenlief' dit keer Nicole en Hugo, Paris Hilton - Paris Hilton zou zich tot een nieuw mens ontpopt hebben (?) - en ook iets over de Spice Girls en Eddie Murphy.
De verkiezingsshow op VRT piekte, Telesaurus slokt de Entertainment Group op, het Oude Rome wordt op virtuele wijze weer tot leven gewekt, 'Tunnels' moet het zwarte gat na Harry Potter opvullen, de beroemde filosoof Richard Rorty is overleden en Dimitri Verhulst is genomineerd voor Inktaap. Op de volgende bladzijde een interview met Stephanie Dosen, het zingende elfje. De sabel van Napoleon werd verkocht voor een recordbedrag, Spike Lee piloteert een nieuwe advocatenserie, Vlaanderen boven op het Festival van Annecy en in het Dansaert Centrum (klein berichtje rechtsonder de bladzijde) hebben ze mode, chocolade en film. De Vlaamse tekenfilmsector is in de ban van een nieuwe dynamiek. Nog een recordbedrag, dit keer voor een bronzen Artemis. Gemengde reacties, zo blijkt, over het open einde van 'The Sopranos'. Apple wil online films verhuren en Eén bouwt een dorp zonder mannen en vrouwen. 'Spring Awakening' kaapt de Tony Awards weg en een achterneef van Gerard Reve schreef een boek. 'Het komt voor in de beste families', is de titel van deze bijdrage. Ook de zoon van John La Carré schreef een boek.
Hartelijk dank, beste cultuurredactie van De Morgen, voor deze wonderlijke momenten.

Geen opmerkingen: