zondag 10 juni 2007

zondag 10 juni

Een mailtje van Sjoerd:

0001Crox-Box-Quot
Curators seemingly want to be artists. Architects want to be artists. I don’t know if this is an unhealthy trend or not. What disturbs me is a growing tendency for artists to be used as art materials, like paint, canvas, etc. I am uneasy about being used as an ingredient for an exhibition recipe, i.e., to illustrate a curator’s thesis. A logical extreme of this point of view would be for me to be included in an exhibition entitled “Artists Over 6 Feet 6 Inches”, since I am 6’7”. Does this have anything to do with the work I do? It’s sandpapering the edges off of art to make it fit a recipe.
John Baldessari

11u - Op de rommelmarkt aan Sint-Jacobs een boekje met de titel PARIS (Paris par le Ministère des Travaux Publics). Het boekje bevat ook een stadsplan: 'PARIS et sa BANLIEUE par les AUTOBUS et le METRO'. Geen van beide vermeldt een jaartal. Layout en lettertype suggereren vroege jaren vijftig. Iets voor Nicolas.
Lieven D. op het terras vlakbij de plek waar croxhapox in 1990 begon, intussen één van de gezelligste plekjes in het Gentse stadscentrum. LD nam ontslag als hoofdredacteur van Gielik en schreef een boek. We hebben het over Perec (ik zie Perec, hij ziet Joyce als belangrijkste romancier van de 20ste eeuw), Gielik - een literair magazine waar hij tot vorig jaar de hoofdredacteur was - en de Waalse scene. De tafelgenote is een dame uit Charleroi. Ik informeer of hij zich Daniël van 'hebt-ge-een-sigaretje?' herinnert.

Een interessante manier, meent Lieven, om de actuele kunst onder de aandacht van een breder publiek te brengen, is zelf een column beginnen. Zijn televisietoestel heeft hij gedumpt en met die televisie meteen ook HUMO. De vraag stelt zich of we in Vlaanderen eigenlijk nog kwaliteitskranten hebben. Actuele kunst vegen ze onder de vloermat.

14u

Vandaag verwacht ik geen bezoekers. Het weer is te doen en is 't verkiezingen. Ge voelt met de natte vinger dat er verandering op til is.
Liesbeth springt binnen. Tijdens dat festival gisteren in Brugge heeft ze The Violent Husbands aan het werk gezien. We openen youtube en volgen de avonturen van het buffeltje - Battle of the Species. Vreselijk. Het kalf lijkt er heelhuids uit te komen maar het kan toch niet dat het geen wonden opliep. Enfin, allez, dat ziet ge toch, vier leeuwinnen en dan een krokodil die in zijn gat bijt. We vragen ons af wat er met het buffeltje gebeurd is. Liesbeth opent de site van Lisa Nova.
Nicoline stuikt toe. We luisteren naar DAAN en proberen ons films van Atom Egoyan te herinneren. Liesbeth heeft onlangs nog Exotica gezien.
Ann komt binnenvallen. We openen haar site, zo krijgt ge nog iets te zien ook. Jos stuikt toe. Nog iemand die niet naar het nieuws aan het kijken is.
'Ik zat op een terras,' begint Jos, 'het terras van 't Vosken. Toen viel er een duivenstront pal voor mijn neus op tafel. Ik ben naar een ander terras verhuisd.'

Geen opmerkingen: