maandag 4 juni 2007

maandag 4 juni

De cultuurpagina's van De Morgen op maandag. Een bijdrage over U2-frontman Bono en het succes van zijn Afrikacampagne. In de rubriek 'mensenlief' roddels over Paris Hilton, Geena Lisa, Justine Henin en een zekere Pieter Loridon. Een kunstveiling met werk van bekende Antwerpenaren zou 50.000 euro opgebracht hebben. De afbeelding bij dit artikel toont een zelfportret van Els Dottermans. Er is een bijdrage over de Dali-expo in Tate Modern: 'Surrealistische cinema met de ogen dicht'. De eerste aflevering van het derde seizoen van 'Lost' gaat in avant-première op VT4. Er is een strip over Tom Boonen in de maak. De Duitse schrijver Hilbig is overleden. Van Nolens werden nieuwe gedichten en ook dagboeknotities gepubliceerd. Voor Jethro Tull lonkt het bejaardentehuis. Een recensie van het concert van Arno in de Ancienne Belgique en tenslotte ook een bijdrage over de slotavond van de Koningin Elizabethwedstrijd.

analyse

aantal bijdragen - totaal: 14
muziek: 4 (Bono, Jethro Tull, Arno, KEW)
beeldende kunst (marge): 1 (een kunstveiling in het Antwerpse)
televisie: 1 (het derde seizoen van 'Lost' gaat in première)
strip: 1 (een nieuwe stripreeks met Tom Boonen in de hoofdrol)
literatuur: 1 (nieuwe gedichten en dagboeknotities van Nolens)
dode kunstenaars: 2 (Dali, Hilbig)
roddels: 4 (Paris Hilton, Geena Lisa, Justine Henin, Pieter Loridon)

Dat een of ander marketingadviseur op het idee kwam om een strip over Tom Boonen te maken is tot daar aan toe. De clue is dat de redactie van De Morgen - en ook die van De Standaard, zoals later blijkt - dit een relevante cultuurbijdrage vindt.
Voorts is het ook maar de vraag wie die ene lezer van De Morgen is die zonodig wil weten dat de derde reeks van 'Lost' in avant-première gaat op VT4.
Maar goed, De Morgen slaagt er toch maar weer in om de gemoederen te beroeren met een sublieme zedenschets - Bono in Afrika - en ook het werk van een schelm als Dali zet aan het denken.

Geen opmerkingen: