donderdag 27 december 2007

donderdag 27 december

Afspraak met Sarah en Jelle, ze komen een eerste lading binnensteken. In de corridor staat een voorraad verf bedoeld om de muren aan te pakken. Er is wat post, een brief met het logo van Stad Aalst, een andere enveloppe met het Gentse logo en nieuwsjaargroeten van Gynaika.
Ik controleer beide zalen en haal de werken weg die nog niet verwijderd werden. Frips had gezegd dat ze misschien eens zouden langskomen, zij en Marc, als ze tijd hadden tenminste. Jelle en Sarah springen binnen. De eerste lading omvat 9 stuks veilig opgeborgen in houten bekisting. Misschien doen ze trouwens wel iets met die bekisting. Kan bijvoorbeeld als sokkel gebruikt worden, meent Jelle.
Wat heb je met de houtblokken van het afstudeerproject gedaan, vraag ik aan Sarah, het werk dat ze voor de Kaskweek in de hoofdzaal van Netwerk opgesteld had. Wat daarmee gebeurd is. Het hout, dat is in de kachel verdwenen, zegt Sarah, en het overschot hebben ze gebruikt om een wand te bouwen.
Met twee viseuses openen ze de houten kisten. De werken die ze tevoorschijn halen zien er stuk voor stuk bijzonder fragiel uit, een soort Mexicaans strandhuisje, 'dat een aardbeving heeft meegemaakt,' lacht Sarah, letterlijk want omver gevallen zodat ze wat herstellingen uit te voeren had. De uit karton en balsemhout vervaardigde objecten werden met tape aan de binnenzijde van de houten bekisting vastgemaakt. 'Platform' is een niet zo grote constructie waarvoor ze vooral karton gebruikt hebben. Er is nog zo'n platform, een werk dat uit twee delen bestaat, en een aantal bruggen. Ik haal er de straalkachel bij, Sarah gaat er even vandoor, tabak zoeken. Rob springt binnen met een voorstel om de layout van de mailing te vereenvoudigen. Jelle heeft zin in een pintje.

Geen opmerkingen: