maandag 3 december 2007

zondag 2 december

Olifant is er als de kippen bij en inspecteert het platform boven de kubusruimte, dat doet ze telkens opnieuw dus misschien bevindt zich hier een muizenroute aan de binnenzijde van het houten bouwsel. De eerste bezoeker vandaag is Vincent De Roder. Hij heeft een voorkeur voor het werk van Stef en verdedigt een schilderkunst die hij als simpel en puur definieert. Is ook met goud bezig, zegt hij.
Op zondagnamiddag geeft uiteraard ook de achterban present, dit keer familie van Carole en Ian. De weerdienst zou een storm voorspeld hebben en dat blijkt ook uit de bezoekersaantallen, de mensen waaien binnen. Er zijn zoveel bezoekers dat ik de tel kwijtraak. Tussen Sint-Jacobs en de Dampoort zit het verkeer in de knoop. Olifant, een sociaal en mensvriendelijk dier, is door het dolle heen, rent op en af, eerst de mediaruimte, dan een ommetje over het woonerf, dan inspectie van de kubusruimte. De poort waait dicht, regen klettert over de binnenstad, strontweer, Olifant - die vandaag heel erg actief is - kletsnat. Frips en Marc zijn naar British Vision geweest, wat ze heel erg de moeite waard vonden zeggen ze, en gisternacht is Marc met z'n fiets gevallen, dat is aan de bocht vlakbij de Opera gebeurd. Rik Soenen trotseert het noodweer, heeft foto's bij van recent werk, het gesprek komt op techniek, hij legt uit hoe hij laag na laag met dunne verfstroken zijn palet uitdiept, soms nat in nat tot hij bij de gradaties uitkomt die hij hebben wil. Carole komt even langs, ze zoekt een atelier zegt ze, niet meteen, binnen een jaar of zo moet ze weg uit het schooltje in de Bernadettewijk, best jammer, ze heeft er een prachtig uitzicht en vindt maar eens iets dat betaalbaar is. Dan Jos die om een of andere reden in de patatten zit, 't is een tijd geleden dat hij nog geschilderd heeft. Sigrid en Juliette, Juliette met een kleurrijke wollen muts en een autoped die ze van de Sint kreeg. Jos sakkert, heeft last van stereotiepen. Tegen sluitingstijd telefoon van Philippe en een korte introductie tot de werkvergadering morgen maandag.

De laatavondvertoning van Hallam Foe in Studio Skoop, een mainstreamproduct schatplichtig aan de stereotypen van de Britse crimi. Het Schotse hoogland, schone landschappen, Edinburgh, Scottish blondes.

Geen opmerkingen: