donderdag 6 december 2007

donderdag 6 december

Frips heeft vandaag permanentie en houdt zich in conditie met touwtjespringen. Veel bezoekers heeft ze niet gezien, zegt ze en ze had geen aansteker dus de straalkachel bleef onbenut.
In de gazet hadden ze het over veel regen en wind, aan de kust 13 en in de Ardennen 8 graden, kortom - en ondanks het feit dat 2007 een van de warmste jaren ooit geweest zou zijn - het gebruikelijke kutweer. In de buurt van het Stapelplein staat het fietspad gedeeltelijk onder water, een parcours als een stippellijn van nat droog nat. Olifant kwam op visite en er was een buurvrouw die het werk van Carole schoon vond en toen Frips vroeg of ze ook zelf schilderde lang moest nadenken voor ze daar een antwoord op geven kon.
Marc springt binnen en verbaast zich over het feit dat de straalkachel niet aanstaat. Voor de paraplu in de gang hebt ge geen lucifers nodig, verduidelijkt hij. 'Kijk, dat is een makkie.' Hij steekt het ding aan, de ronde rooster kleurt vermiljoen. Het gesprek komt op de blogspot. In de blogstats heeft VĂ©ronique De Cock voor ravage gezorgd. Marc trok het na. Als ge op Google 'Veronique De Cock naakt' intikt, staat de crox-box voorin op de tiende plaats. In de blogstats zelf zorgen de vele variaties op het thema voor een radicaal postmodernistisch proeem, iets in de trant van Jackson Mac Low's 'Is That Wool Hat My Hat?'
'O ja, en er is post,' zegt Frips. Het blijkt om een factuur van Telenet te gaan. Olifant krabt aan de croxpoort. We sluiten de keet en fietsen naar de GB aan de Dampoort. Marc is met de auto.

Geen opmerkingen: