zondag 18 augustus 2013

recept

ingrediënten

50g bieslook ciboulette schnittlauch (zachte fijne uiensmaak)
4 malse, sappige paardenbloembladeren
1 lavendeltopje
8 basicilumblaadjes
een voorraad pistachos
2 knoflooktenen
plukje zwarte peper
snuifje zout
parmezaanse kaas
olijfolie extra virgin

De bieslook versnipperen. De knoflooktenen halveren. De paardenbloembladeren spoelen en decimeren tot reepjes bladgroen. Dit en de hele voorraad pistachos, de lavendelblaadjes en de basicilum in een vijzel aanbrengen en met een stamper mengen tot een smeuige pasta verkregen is. Neemt toch gauw 30 minuten. Geen mixer gebruiken.
Zodra de pasta voldoende smeuïg is de parmezaanse kaas toevoegen, afwerken met peper en zout en 1,5 tot 2 deciliter olijfolie extra virgin door het mengsel roeren.

Geen opmerkingen: